Se siden på dansk Visit the English page

Få styr på dit selskabs reelle ejere inden 1. december og undgå bøder!

Siden den 23. maj i år har selskaber og en række andre virksomhedsformer skullet registrere deres reelle ejere hos Erhvervsstyrelsen. Dette nye krav er indført på baggrund af EU-lovgivning, der har til hensigt at skabe større gennemsigtighed omkring virksomheders reelle ejere – eller med et andet ord ultimative ejere. Altså de ejere der til syvende og sidst står bag ejerskabet.

Indtil videre har Erhvervsstyrelsen ikke pålagt sanktioner for virksomheder, der har undladt at registrere deres reelle ejere. Dette ændrer sig dog fra den 1. december, hvor virksomheder, der ikke opfylder de nye krav, vil begynde at modtage bøder.

RISIKO FOR TVANGSOPLØSNING

De nye krav om registrering af reelle ejere er kommet oveni de tidligere og stadigvæk gældende regler om registrering af legale ejere – dvs. de personer eller virksomheder, der er de direkte ejere af et selskab.

Hvis et selskab ikke opfylder kravet om registrering af legale ejere, har Erhvervsstyrelsen siden den 1. januar 2017 haft mulighed for at tvangsopløse selskabet. I praksis har Erhvervsstyrelsen ventet med at udnytte denne mulighed for at give virksomhederne en chance for at følge med, men i efteråret 2017 er de første selskaber sendt til tvangsopløsning på grund af manglende registrering af legale ejere.

Mange virksomheder og ejere har ikke været opmærksomme på de nye krav, og risikerer derfor at modtage en bøde eller i værste fald at få deres selskab tvangsopløst. Vi kan til faste lave priser hjælpe dig med at opfylde de nye krav eller med at redde dit selskab fra tvangsopløsning, hvis Erhvervsstyrelsen allerede har sat det i gang. Ring til os på 70 90 90 60 eller skriv på info@kellerlaw.dk, og så sørger vi for, at din virksomhed har sit på det rene.

Keller Advokatfirma