Se siden på dansk Visit the English page

Kapitalforhøjelser i iværksætterselskaber – nyt i 2018

Den 1. juli 2018 trådte en række ændringer af selskabsloven i kraft. Blandt ændringerne er nye regler for indskud i iværksætterselskaber.

Iværksætterselskabet er en afart af anpartsselskabet med et kapitalkrav på 1 krone. For iværksætterselskaber har det hidtil kun været muligt at indskyde selskabskapital i kontanter, både i forbindelse med stiftelsen og i forbindelse med en kapitalforhøjelse med henblik på omregistrering til et anpartsselskab.

Det vil fortsat kun være muligt at stifte et iværksætterselskab med indskud af kontanter, hvilket dog ikke har stor betydning i praksis, da et iværksætterselskab kan stiftes med en kapital på 1 krone. Med de nye lovændringer åbnes der dog op for, at der ved kapitalforhøjelser i iværksætterselskaber med henblik på omregistrering til et anpartsselskab kan foretages indskud af andre værdier end kontanter (apportindskud).

Dette må forventes at ville gavne de iværksætterselskaber, der har ønsket at investere omsætningen i fortsat vækst og således ikke har opbygget en større likvid beholdning, men som på den anden side ønsker at “opgradere” til et anpartsselskab.

Selskabsret er blandt vores kernekompetencer, og vi rådgiver virksomheder og deres ejere om alle områder indenfor selskabet. Du kan kontakte os på fkh@kellerlaw.dk eller på tlf. 70 90 90 60 for en nærmere drøftelse af, hvordan vi kan hjælpe dig med at opfylde lovkrav, optimere koncernstruktur eller starte en ny virksomhed.

Keller Advokatfirma